Tapahtumat

Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), klo 18–20

Luennon jälkeen yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous
Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), klo 18–20

06.-07.02.2016 Skepsis osallistuu omalla osastollaan Minä Olen -messuille.

Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), klo 18–20

Skepsis ry:n tieteellisen neuvottelukunnan jäsen, Zürichin yliopiston evoluutioekologian professori Hanna Kokko luennoi Skepsikselle aiheesta: Tieto ei koskaan ole varmaa – miten siis toimia?

Kaikille avoimella yleisöluennolla käsitellään tieteen luonnetta ja sitä minkälaisten mutkien kautta tiede on muovautunut nykyisenkaltaiseksi prosessiksi. Mukana on myös syventäviä pohdintoja tieteen nykytilasta. Onko tieteellinen prosessi kuitenkin "rikki" kuten esim. Stanfordin yliopiston arvovaltaisen prof. John Ioannidisin esittämien tutkimusten ja tilastojen pohjalta voisi helposti päätellä?

Tieteellinen tieto on jo lähtökohtaisesti avoin jatkuvalle muutokselle, miten siis toimia muutoksen keskellä?

Lisätietoa luennoitsijasta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Hanna_Kokko

"Kokko siirtyi Cambridgen yliopistoon postdoc-tutkijaksi 1998 ja tutkijaksi Glasgow'n yliopistoon vuonna 2000. Vuonna 2001 hän aloitti tutkimustyön muun muassa sinikurkkumalurien parissa Australiassa. Vuonna 2002 hänet valittiin Jyväskylän yliopiston yliassistentiksi ja 2004 Helsingin yliopiston eläinekologian professoriksi. Vuosina 2010–2014 Kokko työskenteli Canberrassa sijaitsevan Australian kansallisen yliopiston evoluutiobiologian professorina.

Vuonna 2008 Kokko ja Katja Bargum julkaisivat kansantajuisen teoksen Kutistuva turska ja muita evoluution ihmeitä. Kirjalle myönnettiin Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto vuonna 2009.

Kokko on julkaissut toista sataa tieteellistä artikkelia kansainvälisissä sarjoissa sekä englanninkielisen oppikirjan, Modelling for Field Biologists and Other Interesting People, matemaattisesta mallintamisesta biologiassa.

Kokko toimi Suomen Biologian Seura Vanamo ry.:n puheenjohtajana 2008–09."

Tieteen jatkuvasti kehittyvää luonnetta sekä tapoja suhtautua siihen avataan yksityiskohtaisemmin helmikuun ensimmäisenä keskiviikkona (3.2.2015) Tieteiden talon pääsalissa (Kirkkokatu 6, Helsinki) klo 18:00.

Mukana tuttuun tapaan n. 10-30 minuutin QA-sessio, joko luennon ohessa tai sen jälkeen. Kysymykset ja rakentavat kommentit otetaan vastaan avosylin, sana on vapaa ja sisäänpääsy ilmainen, tervetuloa!

 

Kaikkiin Skepsiksen itse järjestämiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita!