Skepsis: Kysy ja Kyseenalaista -kalvosarja

Ovatko avaruusoliot vierailleet planeetallamme? Onko telepatiaa olemassa? Voiko astrologin horoskooppia käyttää opiskelija- tai henkilöstövalintoja tehdessä? Nämä ovat esimerkkejä kysymyksistä, jotka kiinnostavat moderneja skeptikkoja.

Moderni skeptisismi on kriittisen tutkimuksen soveltamista epätavallisiin tai ns. paranormaalia koskeviin väitteisiin, jotka ovat usein ristiriidassa tieteellisen tiedon kanssa.

Kalvosarja tarjoaa mahdollisuuden tutustua modernin skeptisismin alkeisiin. Se on tarkoitettu opetus- ja luentokäyttöön opettajille, oppilaille ja muille skeptisismiä esitteleville. Se perustuu Skepsis ry:n julkaisemaan ja Ursa ry:n kustantamaan kirjaan Ihmeellinen maailma (2001), joka on julkaistu myös internetissä (www.skepsis.fi/ihmeellinen).

Skepsis: Kysy ja kyseenalaista -kalvosarja on tarkoitettu opetus- ja luentokäyttöön opettajille, oppilaille ja muille skeptisimiä esitteleville. Se sisältää yhteensä 20 kalvoa, jotka jokainen voi tulostaa itse. Kalvojen käyttäjille on myös laadittu ehdotuksia, joita voi hyödyntää esityksissä. Mukavia hetkiä skeptisismin parissa!

Huom! Kalvomateriaalia saa käyttää lähteenä, mutta lähde on aina mainittava asianmukaisesti.

23.3.2005 Risto Selin, Ilpo V. Salmi et al.

palaa alkuun