USA:n terrori-iskut ennustettiin – jälkikäteen

Vain muutama tunti ehti kulua terrori-iskuista Yhdysvalloissa, kun sähköpostit ympäri maailmaa alkoivat täyttyä tapahtuman ennustuksista ja muista asiaan liittyvistä omituisen epäilyttävistä mystisistä seikoista…

Kuten tiedämme, terroristien lentokoneiskut New Yorkin World Trade Centeriin ja Washingtonin Pentagoniin tapahtuivat 11.9. Amerikan maalla, jossa kuukausi ilmoitetaan ennen päivämäärää, tapahtuma sattui siis päivänä ”9/11.” Kyseinen ”nine-one-one” taas on Yhdysvaltain yleinen hätänumero.

Eräässä viestissä huomattiin, että kaiken lisäksi 11.9. oli vuoden 245. päivä, josta voi helposti laskea: 911-245=666!

Ei voi olla sattumaa!

Ei voikaan, sillä 11.9.2001 oli itse asiassa vuoden 254. eikä 245. päivä.

”Hämmästyttävä” luku 11

Kun hyökkäyspäivän luvut 911 lasketaan yhteen, saadaan luku 11. Syyskuun 11. oli vuoden 254. päivä. 2+5+4=11! Syyskuun 11. päivän jälkeen vuotta oli jäljellä 111 päivää. Ja juuri syyskuun 11. vuonna 1941 aloitettiin Pentagonin rakennustyömaan kaivuutyöt!

Terroristilennolla numero 11 oli mukanaan 92 henkilöä (9+2=11!). Lennolla 77 henkilöitä oli oli 65 (6+5=11!). Huomatkaa, että WTC valmistui vuonna 1977. Ja se, että erään terroristilennon numero oli 93 – juuri samana vuonna räjähti WTC:ssä edellisen kerran pommi!

Ei voi olla sattumaa!

Entä se, että WTC:n tornit näyttivät pystyssä ollessaan juuri tuolta tapahtumaan liittyvältä maagiselta luvulta 11? Ja se, että ensimmäinen kone, joka osui torneihin, oli lento numero 11? New Yorkin osavaltio muuten oli Yhdysvaltojen 11. osavaltio. Ja seuraavissa sanoissa on kaikissa 11 kirjainta: ”New York City”, ”Air Force One”, ”Afghanistan”, ”The Pentagon”, ”George W. Bush”, ”Colin Powell”, ”World War III” ja ”Ramzi Yousef” (vuoden 1993 WTC-iskusta tuomion saanut)!

Ei voi olla sattumaa!

Ei voikaan. Samanlaista mystisyyttä löytyy vaikkapa polkupyörän mittasuhteita tutkimalla.

Nostradamus tietää taas

Ei kestänyt kauankaan, kun ranskalainen astrologi Nostradamus herätettiin henkiin. Jos mies kerran on ennustanut tarkasti sotia ja muita katastrofeja, niin eiköhän myös USA:n terrori-iskut? Kyllä. Sähköpostissa kerrottiin Nostradamuksen kirjoittaneen erittäin pelottavia ja ajankohtaisia uutisia jo vuonna 1654:

In the City of God
there will be a great thunder.
Two brothers torn apart by Chaos,
while the fortress endures,
the great leader will succumb.
The third big war will begin,
when the big city is burning.

Ei voi olla sattumaa!

Ei voikaan. Nostradamus kuoli jo vuonna 1566, joten hän tuskin kirjoitti kyseistä ennustusta, jota ei hänen kirjoituksistaan löydy, lähes 90 vuotta myöhemmin. Kyseessä oli selkeä pila tai huijaus, jonka jopa Nostradamus-asiantuntijat myönsivät. Pilaa oli myös seuraava Nostradamuksen ilmaisua matkiva viesti:

On the 11th day of the 9th month
two metal birds will crash
into two tall statues
in the new city
and the world will end soon after.

Joissakin ennustuksissa lainattiin Nostradamuksen ilmaisuja sieltä ja täältä saaden ne tuntumaan vakuuttavimmilta:

In the year of the new century and nine months,
from the sky will come a great King of Terror…
The sky will burn at forty-five degrees.
Fire approaches the great new city…

Nostradamus todella mainitsee teksteissään liekeistä ja 45 asteesta. Ja New York sattuu sijaitsemaan 40 ja 45 asteen tienoilla.

Ei voi olla sattumaa!

Ei voikaan. New Yorkin tarkka sijanti on 40 pohjoista astetta, 42 minuuttia ja 51 sekuntia. Viittaus 45 asteeseen on vain keino yrittää keksiä ”löydölleen” vakuuttavuutta. Jos Nostradamus tiesi, mihin Osama Bin Ladenin joukot iskevät, miksei hän maininnut asteeksi 40:ää, joka on lähempänä New Yorkia kuin 45?

Uskomatonta koodikieltä

Tämän lehden kannessa on eräs sähköpostiviesti, joka kiersi maailmaa hyvällä menestyksellä: ”Toisen WTC:hen törmänneen koneen lennonnumero oli ’Q33 NY’. Avaa ’MS Word’, kirjoita lennonnumero, suurenna fonttikokoa, vaihda kirjaisintyypiksi ’Wingdings’. Eteesi avautuu uskomaton viesti, joka ei voi olla sattumaa!” Avautuva viesti on hämmästyttävä:

[Q99 NY]

Ei voi olla sattumaa!

Ei voikaan. Yksikään Internetin hakuohjelma ei tunne ”kuuluisaa” lentoa numero ”Q33 NY”. WTC:hen törmänneet lennot olivat American Airlines Boeing 767 lento 11 ja United Airlines Boeing 767 lento 175 – kummatkin matkalla Bostonista (ei NY:sta) LA:han.

Joku vitsiniekka on vain tutkinut Wingdings-fontteja, löytänyt tarkoitukseensa sopivat kuviot ja keksinyt niiden mukaan lennonnumeron, jonka olemassaoloa ei kukaan viestiä levittävistä ihmisistä viitsi kuitenkaan tarkistaa.

Tunnus ”Q33” kyllä löytyi Internetistä, mutta kyseessä on La Guardian lentokentältä Manhattanille tai Queensiin kulkevan bussin numero. Oliko terroristien siis alunperin tarkoitus iskeä WTC:n torneihin bussilla?

Piru savussa

Terrori-iskun jälkeisinä päivinä löytyi palavista WTC:n torneista otetuista valokuvista todella aidon näköisiä ”piruja”.

Ei voi olla sattumaa!

Kyllä voi. Taivaan pilvistäkin erottaa usein pirun tai Elviksen, ihan kumman tahtoo. Miksei sitten tuhansien ”savukuvien” joukosta?

Erittäin mauton oli sähköpostissa kulkenut ”aito” valokuva, joka mukamas oli kehitetty raunioista löytyneen kameran sisällä olleesta filmistä. Kuvassa poseeraa nainen WTC:n näköalatasanteella huomaamatta selkänsä takana olevaa lentokonetta, joka on tulossa suoraan häntä ja rakennusta päin…

Kirjoittaja Risto K. Järvinen on Skeptikko-lehden päätoimittaja

palaa alkuun