Huuhaa- ja Sokrates -palkinnot 2003

Huuhaa-palkinto ”Minä olen” -lehdelle

Joulukuussa ennen James Randin luentoa Skepsis myönsi vuoden 2003 Huuhaa-palkintonsa ”Minä olen” -lehdelle ja etenkin sen verkkokaupalle (www.minaolen.com). Lehden verkkokauppa palkittiin uskomattomasta innovatiivisuudesta, kekseliäisyydestä ja tarmosta tuoda markkinoille mitä ihmeellisimpiä ja tarpeettomimpia tuotteita, joiden toimivuutta ei ole tieteellisesti sen enempää kuin käytännössäkään todennettu.


Skepsiksen puheenjohtaja Jukka Häkkinen esittelee verkkokaupan sivun ohessa pussillista askartelukaupasta hintaan 2.90€ ostettuja (tiettävästi tachyonisoimattomia) lasihelmiä.

Sokrates-palkinto Heurekalle

Vuoden 2003 Sokrates-palkintonsa Skepsis myönsi tiedekeskus Heurekalle, jonka auditoriossa palkinnot jaettiin ennen Randin luentoa. Skepsiksen mielestä tiedekeskus Heureka on poikkeuksellisen ansiokkaalla tavalla edistänyt tieteellisen tiedon ja maailmankuvan leviämistä yleiseen tietoisuuteen. Heurekan näyttelyiden teemat ovat vaihdelleet dinosauruksista illuusioihin, mutta aina on näyttelyiden sisältö on aina toteutettu hyvällä tieteellisellä tarkkuudella.


Jukka Häkkiseltä Sokrates-palkinnon vastaanotti Heurekan toiminnanjohtaja Per-Edvin Persson.

palaa alkuun