Pääkirjoitus

Mitä sanoa ystävälle, jolla on todettu MS-tauti? Ei hätää – sinä parannut siitä. On olemassa Helpon Terveyden Salaisuus. Tarvitset vain Alkumiehen Ravintoa ja Tarzan-asennetta. Pyörätuoliin et joudu, pikemminkin juokset kohta Cooperin testissä 3400 metriä.

Haloo! Ei kai kukaan kehtaa tuollaista esitää? Kyllä, Cooper-mestari Olli Posti kehtaa.

Olli Posti on saanut viime aikoina runsaasti huomiota mediassa. Hän on kertonut parantuneensa astmasta ja MS-taudista Superruokaa syömällä. Superruoka on prosessoimatonta raakaravintoa, joka sisältää ravintoarvoltaan erityisen arvokkaita raaka-aineita, kuten gojimarjoja ja raakasuklaata – esi-isiemme puhdasta sapuskaa.

Suomalaisessa lautasmallissa ei Postin mukaan ole yhtään terveellistä raaka-ainetta. Hänen julkaisemansa opuksen ”Nutrix” päätehtävä on avata propagandan sokeuttamat silmämme ja opettaa lastentarhasta asti aivopesty mieli jälleen ajattelemaan.

Pelkkä ravinto ei sairastunutta ystävääni pelkästään paranna. Ensin hänen on päästävä yli uhrimentaliteetista ja alettava voida hyvin henkisesti. Lopputulos on Postin mukaan jotakin välillä Tarzan/Teräsmies. Blogissaan viidakkomies.com Posti myöntää suhtautuvansa ylimielisesti niihin, joiden immuunijärjestelmä vielä mahdollistaa sikainfluenssaan sairastumisen: ”Netti on täynnä tietoa siitä, kuinka tehdä immuunisysteemistään fool-proof. Riittää kun valkosokeri-valkojauho-Valio-kemikaalikuorma jäisi edes pikkuisen vähemmälle.”

Postin mukaan D-vitamiini ehkäisee niin influenssaa kuin sikainfluenssaakin. D-vitamiinilla on lisäksi positiivinen vaikutus kroonisiin kiputiloihin, osteoporoosiin ja jopa syöpään. Rokotteiden sivuvaikutukset taas liittyvät niiden sisältämiin alumiineihin, elohopeaan ja säilöntäaineisiin, joiden tiedetään olevan mm. hermomyrkkyä, aiheuttavan dementiaa ja mahdollisesti autismia.

Näyttää, että Olli Postin missio on ennen kaikkea taloudellinen. Hän välittää asiakkailleen erittäin kalliita Superruoka-tuotteita. Hänen 29-sivuinen pamflettinsa, ”jopa henkiä säästänyt” Nutrix on ollut myynnissä peräti 50 euron hintaan. Ilmiön levittämistä suunnitellaan tarkasti blogissa.

”Ensimmäinen taso on, kun yrität puhua, eikä kukaan kuuntele. Toinen taso on, kun joku kuuntelee. Kolmas taso on, kun lakkaat puhumasta ja maistatat tuotteita – tulostaso nousee nopeasti. Neljäs taso on, kun alat puhua monille ihmisille netin tai median kautta – autat luomaan systeemejä, joiden ansiosta yhä useampi pääsee testaamaan valmista pakettia. Viides taso on, kun innostat ja kannustat muita puhumaan, kirjoittamaan artikkeleita, bloggaamaan, perustamaan omia firmoja, verkostoitumaan, opiskelemaan sissimarkkinointia, PR-tekniikoita ja vaikuttamista. Nyt olemme tasolla kuusi, jossa kukaan ei enää tunnista uusimpien toimijoiden nimiä. Silloin tiedämme, että ilmiö on lähtenyt käsistä.”

Näin on ehkä valitettavasti käynyt. Minä en tunne Ollia eikä Olli minua. Minä epäilen hänen motiivejaan. Varsinkin kun hänen suosituslistallaan on skeptikoille oudon kuuloinen ”parapähkinä”. MS-ystävääni sekään tuskin parantaa.

Risto K. Järvinen

palaa alkuun