Nils Mustelin
ihmettelee:

Miksi olen täällä?


Kuva:
Matias Uusikylä
(syyskuu 2000)
Maa ja Kuu
   Nils Mustelin
               www.mustelin.net

Kauniin kuvan Maasta ja Kuusta otti avaruusluotain Galileo matkalla Jupiteriin (NASA)
Hämähäkki verkossa

Niin – miksi ihmeessä olen täällä?

Tälle kysymykselle voitaisiin tietysti antaa erittäin syvällinen merkitys: Miksi olen ylipäätään olemassa – miksi olen syntynyt ihmisenä juuri tänä aikakautena ja juuri tällä planeetalla, maailmankaikkeuden miljardien tähtien ja galaksien joukossa? Eli kuten Muumipappa kysyi ollessaan vielä kyselyikäinen muumipeikko Hemulin ankeassa orpokodissa: Miksi olen se joka olen enkä joku aivan toinen? Miksi kaikki on niin kuin se on eikä päinvastoin?

Valitettavasti joudun aiheuttamaan filosofisesti tai metafyysisesti orientoituneelle lukijalle pettymyksen! Kysymykseni näet merkitsee vain: Miksi olen täällä hämähäkinverkossa – Internetissä? Miksi olen vaivautunut tekemään nämä kotisivut ja kokoamaan tietoja itsestäni kaikkien surffaajien katseltaviksi?

Lähtökohtana oli se, että olin suostunut ehdokkaaksi maaliskuussa 1999 pidettäviin eduskuntavaaleihin ja halusin esittäytyä äänestäjille tällä modernilla tavalla. Mutta kun olin vähitellen oppinut HTML-kielen alkeet ja ryhdyin suunnittelemaan ja rakentelemaan itselleni kotisivuja, luomisen ilo valtasi minut!

Huomasin, että oli suunnattoman hauskaa poimia kultajyviä elämästäni, kuvailla mitä olen saanut aikaan ja minkä ihanteiden puolesta olen toiminut, esitellä sukujuuriani ja perhettäni, muistella minulle paljon merkinneitä ihmisiä – ja yrittää muuttaa nämä faktat ja muistot vaihteleviksi kotisivuiksi, jotka voisivat kiinnostaa muitakin kuin niillä mainittuja ihmisiä.

Tämän ehkä hieman narsistisen puuhailun tuloksena vähitellen syntynyt sivukokoelma on tietysti kirjava ja sekavakin – aivan kuin ihmisen elämäkin. Mutta ehkäpä tästä kirjavuudesta löytyy myös jonkinlainen punainen lanka?

Päästettyäni joulukuussa 1998 ensimmäiset kotisivuni ulos maailmalle olen sekä tuttavilta että minulle tuntemattomilta henkilöiltä saanut sen verran myönteisiä kommentteja, että olen päättänyt jatkossakin jäädä tänne verkkoon ja vähitellen täydentää sivujani uusilla teksteillä ja kuvilla.


Tämä sivu on viimeksi muutettu 6.9.2002
Suomennos: Riitta Eskelinen
Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita sähköpostitse: nils.mustelin@dlc.fi