Perhe
ja kissat
Mustelinin perhe Huntington Gardensissa
Nils, Linda ja Eeva-Riitta
Kaliforniassa 31.12.1999
   Nils Mustelin
               www.mustelin.net


Perhe Veräjämäessä

Perhekronikan päättää tässä kertomus nykyisestä perheestäni, johon kuuluu kolme ihmistä ja yksi kissa (joka ei kuitenkaan enää asu pysyvästi meillä).

Syksyllä 1978 avioiduin Eeva-Riitta Kurjen kanssa – meidät vihki suurlähettiläs Lars Lindeman residenssissään Oslossa. Syksystä 1982 lähtien olemme asuneet rivitalossa Veräjämäessä Koillis-Helsingissä. Toukokuussa 1983 syntyi tyttäremme Linda Marina.

Entä kissa? Odota rauhallisesti, kissoista enemmän tuonnempana!


Eeva-Riitta
Eeva-Riitta hotelli Hiltonissa Hua Hinissa
(30.12.2000)
Vaimoni Eeva-Riitta

Eeva-Riitta pesee astioita

joka kuvassa (oikealla) pesee astioita kesämökillämme Houtskarissa, on syntynyt v. 1951. Hän on fil. kand. ja psykologi.

Eeva-Riitta työskentelee

– psykologian lehtorina,
– opinto-ohjaajana,
– apulaisrehtorina ja rehtorin sijaisena

yhdessä Helsingin suurimmista lukioista, Helsingin luonnontiedelukiossa, joka perustettiin 1.8.1999 yhdistämällä Käpylän lukio ja Meilahden lukio.

Tämä kolmikertainen tehtävä vaatii tietysti melkoisesti kotityötä, jota helpottavat sellaiset tekniikan ihmeet kuin puhelin, faksi, kännykkä, kaksi tietokonetta ja kolme kirjoitinta. Kuvassa Eeva-Riitta istuu tietokoneistetussa työhuoneessaan kodissamme valmistelemassa aineistoa koulunsa esittelyä varten. Oikeassa kuvaruudussa näkyy koulun julkisivu.

Toisinaan Eeva-Riitta voi kerätä uusia voimia paneutumalla sopivaan kirjallisuuteen, vaikkapa "Johtamiseen ja organisaation alitajuntaan"...
Eeva-Riitta lukee johtamisesta...
Linda syyskuussa 2000
Linda Mustelin syyskuussa 2000 (koulukuva)
Tyttäremme Linda

kirjoitti ylioppilaaksi keväällä 2002 "Norsenin" lukiossa – Gymnasiet Svenska Normallyceum. Syksyllä 2002 hän aloitti lääketieteen opinnot Helsingin yliopistossa. Lindan vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat mm. espanjan kieli, flamenco ja pianonsoitto.
Linda Octopus-vesipuistossa

Pari kuvaa Lindasta on toisaalla näillä verkkosivuilla. Sivulla Juuret ja esi-isät hän poseeraa 8-vuotiaana kahden skottilaisen säkkipillinsoittajan kanssa. Ja sivulla Viisisataa vuotta musiikkia hän istuu tanssiaisasussa vanhan taffelipianomme ääressä.

Viereisessä kuvassa hän laskee vesiliukumäkeä Octopus-vesipuistossa Teneriffalla, missä perheemme vietti joulua v. 1996.

Linda Roomassa


Lindan viimeisen vuoden Norsenin yläasteella kruunasi 9. luokan latinistien opintomatka Roomaan toukokuussa 1999.

Tässä Linda katselee ikuisen kaupungin näkymiä Pietarinkirkon kupolin huipulta.

Linda ylioppilaana


Linda tuoreena ylioppilaana isänsä kanssa Helsingin Etelärannalla 1.6.2002.

Taustalla Suurkirkko, Kaupungintalo, Kauppahalli ja Ruotsin Suurlähetystö.

Linda ja Misty
Linda Misty sylissään syksyllä 1991

Misty ja neljä pentua
Misty ja neljä hänen viidestä pennustaan
Vielä muutamat kuvat Lindasta päättävät tämän sivun, kun ryhdyn nyt vihdoinkin lyhyesti esittelemään...

... kissojamme!

Tarkkaavainen lukija on varmasti jo havainnut kullanvärisen kissan, joka suurella mielenkiinnolla yrittää arvioida, miten Eeva-Riitta edistyy syventyessään johtajuuden syväpsykologisiin mysteereihin.

Kotimme suuri kissainvaasio alkoi, kun valkoinen persialaiskissamme Misty (oikealta nimeltään Mistymoon's Silver Xerena) vierailtuaan yhtä hienon ja puhdasrotuisen kollikissan luona sai viisi pentua, kolme hopeanhohtoista kuten hän itse ja kaksi kullankeltaista kuten isäkissa.

Onnellinen perhetapahtuma sattui Pietari Brahen syntymäpäivänä 18. helmikuuta 1993, ja vappuaattona pidettiin "Vuosisadan kissanristiäiset".

Liturgeina toimivat Linda ja hänen ystävänsä Venla Eskelinen, jotka molemmat olivat pukeutuneet valkoisiin kissanpääkuvioisiin kaapuihin. Itse olin kirjoittanut liturgian (suomeksi, ruotsiksi ja latinaksi) ja valinnut musiikin, jonka valinnassa luonnollisesti otettiin huomioon se, että kissanpennut saivat nimensä tunnettujen Mozartin oopperoiden roolihahmojen mukaan: Sarastro, Pamina, Giovanni, Figaro ja Zerlina.

Pamina kastetaan
Linda ja Pamina
Linda Pamina sylissään v. 2000 alussa, melkein 7 vuotta vuosisadan kissanristiäisten jälkeen

Kuvassa (yllä) Pamina on Lindan sylissä, ja Venla suorittaa kasteen. Pennut oli puettu brodyyrein somistettuihin kasteviittoihin, tyttökissat vaaleanpunaisiin ja pojat vaaleansinisiin!

Paminasta ja Sarastrosta on myös kuva sivulla Visiot ja politiikka, missä he johdattelevat osaan "Pehmeät tassut – mutta terävät kynnet kun tarvitaan".

Misty, Zerlina ja Sarastro ovat sittemmin kuolleet. Giovanni muutti hyvin nuorena Itä-Suomeeen ja on toivottavasti hengissä ja hyvissä voimissa! Figaro on ristiäisistä saakka asunut Venlan ja hänen äitinsä luona täällä Helsingissä. Pamina asui meillä, rakkaana perheenjäsenenä, kunnes Linda todettiin keväällä 2000 erittäin allergiseksi kissoille. Silloin Paminakin muutti Venlan ja hänen äitinsä luokse, mutta kesällä hän pääsi kuitenkin mukaan kesämökillemme ja sai taas pyydystää myyriä ja päästäisiä rakastamillaan metsästysmailla Houtskarissa...

Perhekronikka koostuu kolmesta osasta, joista tämä on Osa 3: Tämä sivu on viimeksi muutettu 6.9.2002
Suomennos: Riitta Eskelinen
Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita sähköpostitse: nils.mustelin@dlc.fi