Tapahtumat

05.12.2018 Luento: Reijo Laatikainen: Älä usko kaikkea, mitä ravinnosta sanotaan
Helsinki

Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), klo 18–20
Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen luennoi Skepsis ry:lle uuden kirjansa pohjalta otsikolla: Älä usko kaikkea, mitä ravinnosta sanotaan. Luennolla käydään läpi mm. seuraavia asioita:

• Minkälaisia keinoja ihmisillä on tunnistaa huonosti perustellut ravitsemukseen liittyvät väittämät?

• Yleisimmät ja tärkeimmät ravitsemukseen liittyvät myytit sekä harhaluulot korjauksien kera.

• Minkälaisia ruokavalintoja tieteellisen tutkimuksen pohjalta voi / kannattaa tehdä?

• Minkälaisissa ravitsemukseen liittyvissä asioissa on yhä aitoja epäselvyyksiä?


Olennainen lainaus Reijo Laatikaisen kirjoittaman Pötyä pöydässä -kirjan takakannesta:

"Ravinnosta on tarjolla paljon erilaista, usein varsin ristiriitaista tietoa. Kun näytöksi riittävät yksittäiset kokemukset, kuka tahansa näyttää voivan nousta ravitsemusasioissa gurun asemaan. Oikein tulkittua tieteellistä tietoa on kyllä saatavilla, mutta miten erottaa se joukosta. Mihin ja kehen uskoa, jos haluaa syödä terveellisesti?"

Lisätietoa luennoitsijasta ja luennon aiheesta:

https://www.pronutritionist.net/2018/10/potya-poydassa-kirja-korjaa-vaaraa-tietoa-ja-paljastaa-puijauksia-ravinnosta/

Ravitsemukseen liittyvät myytit ja hyvään tutkimukseen pohjautuvat suositukset avautuvat tarkemmin joulukuun ensimmäisenä keskiviikkona 5.12.2018, klo 18.00 Tieteiden talon pääsalissa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Yleisön kysymykset ja rakentavat kommentit otetaan vastaan avosylin, sana on vapaa ja sisäänpääsy ilmainen, tervetuloa!

10.01.2019 Luento: Sisäilmaongelmat
Joensuu

Skepsis ry järjestää yhdessä Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen kanssa yleisöluennon aiheesta sisäilmaongelmat. Luennolla käydään läpi sisäilmaongelmien tunnistamista, mittaamista ja terveysvaikutuksia viimeisimmän tutkimustiedon valossa. Vertailukohtana on tv-ohjelmien sekä sanoma-, aikakaus- ja iltapäivälehtien antama kuva aiheesta, samoin kuin alalla toimivien home- ja kosteusmittauksia tarjoavien yritysten väitteet. Terveysvaikutuksien osalta sivutaan sisäilmaongelmista johtuvaa sairastelua ja oireilun mahdollista psykosomaattisuutta.

Luennoijana on sisäympäristön ja työhygienian tutkimusryhmän tutkijatohtori Marko Hyttinen ympäristö- ja biotieteiden laitokselta Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampukselta. Metria-rakennuksen sali M103 (Yliopistokatu 7), klo 18.00—19.30. Vapaa pääsy.